dinsdag 25 september 2018

Historische wandeling door de gemeente

Deze namiddag deden we een historische wandeling door de gemeente. We kregen uitleg van de voorzitter van de Heemkundige Kring Selsaete, Mevrouw Arlette Janssens. Zij leidde ons rond in het centrum van het dorp en vertelde over de historische gebouwen. Ook kregen we een goede uitleg over de drie kanalen die Zelzate kende. Langs deze weg wil ik onze gids dan ook hartelijk danken voor deze leerrijke namiddag.














Jaarlijkse strapdag = stappen en trappen





















Historische wandeling

Vandaag dinsdag 25 september hadden we een fantastische gids, de mama van juf Winnie die Zelzate op haar duimpje kent. Nog eens bedankt aan onze schitterende gids.
Er zijn in Zelzate verschillende historische gebouwen, die zo een mooie geschiedenis hebben. Deze geschiedenis kan je op de witte bordjes bij de gebouwen vinden.
Uiteraard zijn we gestart bij de 'oude middenschool'. 
We zijn op verschillende plaatsen gestopt en foto's van vroeger vergeleken met die van nu. 
We hebben ook verschillende weetjes over Zelzate bijgeleerd.





Uitstap naar Gent: wandeling: Recht door de stad

Maandag 24 september was het ook de beurt aan 4B om op uitstap et gaan naar Gent. We zijn vertrokken met de lijnbus naar Gent. 
Daarna zijn we naar het vredeshuis gegaan om onze gids op te wachten. Die bracht ons eerst naar het Kinderrechtenplein, waar we een eerste korte uitleg kregen over kinderrechten. 
We kregen daar ook al direct ons eerste puzzelstukje met het 'Recht op informatie' op. Dit was het begin van onze mooie kinderrechtenwandeling. Op het einde van de wandeling hebben we de kinderrechtenpuzzel fantastisch goed samen gelegd.