zondag 20 oktober 2019

L4B: bezoek aan het gemeentehuis

Bezoek aan het gemeentehuis 
Vrijdag gingen de leerlingen van 4B op bezoek bij de burgemeester. We kregen een grote rondleiding in het gemeentehuis. Eerste mochten we in de raadszaal gaan zitten en kregen we een heel interessante uitleg over Zelzate. 



Daarna had de burgemeester gezorgd voor een hapje en een drankje. We mochten ondertussen al onze vragen stellen. 






Tot slot mochten we alle hoeken van het gemeentehuis gaan bekijken. We zagen alle bureau's (zelfs die van de burgemeester zelf 😄), gingen langs bij de schepenen, de kelder, de keuken, de eetzaal en we mochten zelfs een kijkje gaan nemen in de brughuizen. 














DANKJEWEL meneer de burgemeester!!

Enkele sfeerbeelden tijdens het weekwerk in 4A



4A: Uitstap naar Gent: Wandeling "Recht door de stad"

Vrijdag 18 oktober vertrokken we 's morgens met de lijnbus naar Gent. Aan het Fraterpleintje stapten stapten we uit en wandelden we naar het Vredeshuis. Daar stond de gids, Xavier, ons op te wachten. 
Op "Het Kinderrechtenplein" begon onze eigenlijke wandeling. Xavier vertelde op verschillende plaatsen in de stad interessante geschiedkundige verhalen en weetjes. Aan de hand van deze verhaaltjes konden de leerlingen de verschillende kinderrechten oppikken. 

Op het einde van de wandeling werden alle puzzelstukken samen gelegd tot de kinderrechtenaffiche. Daarna was het tijd om onze boterhammen op te eten. 
Om 13u12 kwam de bus naar Zelzate. 

Kijk eens goed naar de geconcentreerde gezichten van jullie sloebertjes? Ze hingen aan de lippen van de gids. Ik ben ervan overtuigd dat ze veel opgestoken hebben van deze uitstap.